“Leven vanuit innerlijke kracht met plezier!”

Over ProAM

Visie

Stelt u zich een wereld voor waar mensen door zelfonderzoek hun basisparadigma's afstemmen op goede principes en daardoor effectiviteit creëren. Daarmee wordt een helder beeld verschaft van hun Zelf en de wereld om hen heen. Door af te stemmen op de kern van hun innerlijke kracht, vinden ze zekerheid, zelfsturing, wijsheid en kracht, welke richting geven in hun leven.

In deze wereld wordt kennis en ervaring gedeeld voor een continue ontwikkeling, waardoor mensen gemotiveerd, betrokken en plezier hebben.

Missie

Dat alle mensen leven vanuit hun innerlijke kracht met plezier!

ProAM realiseert dit door haar kennis en kunde continu te ontwikkelen, om gedegen persoonlijke counselling, team coaching en HRM interim advies en ondersteuning te geven. De onafhankelijke positie die ProAM hierin heeft, is noodzakelijk om een verbinding te kunnen maken tussen de belevingswereld van mensen en hun omgeving.

Door plezier terug te brengen in mensen, heeft een positieve invloed op hun handelen en het realiseren van hun gewenste doelstellingen.

Over de oprichtster

Mijn naam is Amelita Maassen. Mijn droom is om, tezamen met anderen, mensen tools aan te reiken zodat zij leven vanuit innerlijke kracht met plezier. Deze drijfveer geeft mij het gevoel grip te hebben op mijn eigen bestaan.

Als master of human resources management met specialisatie psychologie en coaching, complementair therapeut, NLP (neuro linguïstisch programmeren) master coach, reiki master, hoger veiligheidskundige en ondernemer voor Prolux Service Partner, heb ik mogelijkheden gekregen om interventies in persoonlijke counselling, coaching en HRM interim vanuit verschillende dimensies in te zetten.

De innerlijke kracht van de mens heeft mij van kinds af aan gefascineerd. Mijn intrinsieke drijfveer is te leven vanuit mijn innerlijke kracht met plezier, waardoor ik autonoom ben en succesvol kan zijn.

Waarom ProAM?


Na de overname van een serviceorganisatie in 2005, ben ik als mede-eigenaar gestart met Prolux Service Partner te Diemen én 26 medewerkers in dienst gekregen. Tijdens deze periode heb ik ervaren dat bij organisatieveranderingen onze medewerkers in afweermechanismen schoten, zoals: boosheid, angst en onzekerheid. Vanuit de directie waren we voornamelijk gefocust op het realiseren van organisatiedoelstellingen en winstgevendheid.

We hadden onvoldoende aandacht besteedt aan het menselijke element om onze medewerkers op weg te helpen, zodat ze veranderbereidheid toonden om onze nieuwe ingeslagen wegen in te gaan. Door deze onvoldoende aandacht werd de ontwikkeling van Prolux niet optimaal benut en liepen we eerder achter de feiten aan. Gelukkig kwamen we tot inzicht om het roer om te gooien. Dit wierp zijn vruchten af.

Ik heb ervaren dat met écht persoonlijke aandacht en met de juiste interventies, onze medewerkers bereid waren om in onze strategie en organisatieveranderingen mee te gaan. Vanaf dat moment konden we door hun professionaliteit tezamen bouwen en onze kwaliteit van dienstverlening verbeteren.

Als ondernemer voor Prolux en tijdens mijn studie psychologie, psychiatrie en coaching, ben ik mij meer gaan verdiepen in de werking van afweermechanismen van medewerkers bij organisatieveranderingen. Hierin is mij opgevallen dat hoe meer aandacht gegeven wordt aan deze afweermechanismen, ze eerder geactiveerd worden en (meestal) niet verdwijnen.

Door medewerkers individuele aandacht te geven, te betrekken bij de organisatieveranderingen en hun (Zelf-)bewustwording te vergroten, wordt een start gemaakt om hun veranderbereidheid te verhogen. Het allerbelangrijkste hierin is.... is plezier maken!

Door de combinatie van mijn theoretische-, praktische- en spirituele achtergrond, kan ik mensen vanuit een holistische blik ondersteunen, begeleiden en adviseren. Dit is waarom ik ProAM in 2015 heb opgericht.

Interview ProAM


Interview ZakenPlatform van MeerRadio met Amelita Maassen op 13 maart 2016. Klik hier om te beluisteren.